Stanari Limana blokirali radove Gradskog zelenila

17:06:00 02.06.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Stanovnici Limana jutros su zaustavili izgradnju prostora za istrčavanje pasa u Ulici Milice Stojadinović Srpkinje.

Stanari Limana blokirali radove Gradskog zelenila

foto: Incijativa građana ''Sačuvajmo Liman od betona'', S.A.

Kako je javio 021, građani su stali između radnika Gradskog zelenila, nezadovoljni što se ograda i prostor za pse postavlja pored samog dečijeg igrališta, pošto su tražili da to bude razdvojeno. Naime, zelena površina oivičena ulicama Boška Buha i Narodnog fronta je presečena ulicom Milice Stojadinović Srpkinje i od ranije ima dečije igralište, a građani su još pre 6-7 godina, putem lokalne mesne zajednice, zvanično tražili da prostor za išetavanje pasa bude sa suprotne strane i udaljen od igrališta.

Građani su radove zaustavili tako što su stajali u grupama na mestu gde su radnici „Zelenila“ trebali da postave ogradu. Nakon nekog vremena, radnici „Zelenila“ su napustili lokaciju.

Istovremeno, na istom mestu, građani nastavljaju potpisivanje peticije protiv izgradnje vrtića na ovom mestu i garaža na Limanu, a protive se i gradnji saobraćajnice uz sam Most slobode, koja će zauzeti deo Limanskog parka. Takođe, građani potpisuju i peticiju da se uvede plava zona parkiranja u ovom delu grada.


Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
Vlažnost: 100%
Pritisak: 995.8 mb
Vetar: 3 m/s, W
Čet 6° - 13° Moguća kiša
Pet 4° - 15° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?