Stanari zgrade u Stevana Mokranjca za popravku krova treba da plate najmanje 50.000 evra

20:05:00 20.05.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Nakon što je u požaru u noći između subote i nedelje izgoreo veći deo krova i tavanskog prostora u zgradi u Ulici Stevana Mokranjca 4-6 na Detelinari, stanari su se sami organizovali i istog dana krenuli u raščišćavanje izgorelog prostora. Međutim, za popravku krova potrebna su velika sredstva, koja oni sada nemaju, a popravku je potrebno što pre rešiti.

Stanari zgrade u Stevana Mokranjca za popravku krova treba da plate najmanje 50.000 evra


U tavanskim prostorijama, koje su im služile kao ostava, gotovo da ništa nije ostalo. Stanari su očistili ceo prostor, da bi ga prekrili i zaštitili od kiše.

– To je ogroman finansijski posao, koji mi sigurno nećemo moći sami da rešimo jer su nam bile firme koje su procenjivale štetu i sigurno ćemo za oba ulaza morati da platimo minimum 50.000 evra – priča za „Dnevnik” upravnik zgrade u ulazu broj šest Velizar Leković.

Pomoć su zatražili i od Grada, jer sami ne mogu da reše. Očekuje ih sastanak sa gradonačelnikom, a nadaju se pozitivnom odgovoru.

Zbog požara, koji je zahvatio krov i tavanske prostorije, stanari te zgrade ostali su bez struje i vode, a samim tim ni lift nije radio. Zbog toga su, kako kažu, morali najpre te posledice da otklone da bi mogli da funkcionišu i vrate se svakodnevici.

U ponedeljak su dobili struju i vodu i lift je osposobljen, tako da je kod stanara u ulazu broj šest sada sve normalizovano, a u broju četiri još uvek nemaju struje, pa ni lift ne radi. U toj zgradi je i šteta veća, jer je i jedan stan izgoreo.

Upravnik zgrade potvrđuje da požar nije uzrokovala eksplozija plinske boce, već da se to dogodilo kada je vatra već krenula da bukti na vrhu te zgrade.

– Ovde je bilo više plinskih boca, a jedna je eksplodirala i mi smo u tom trenutku već bili ispred i posmatrali akciju gašenja – ističe Leković, i dodaje da čekaju izveštaj nadležnih o uzroku požara. – Imamo informacije o tome da su N. N. lica boravila ovde na stepeništu pored samih tavanskih prostora, i to pred sam požar. Bili su u alkoholisanom stanju, pravili su buku, a jedna gospođa je pozvala i policiju. Kontaktirali smo i s nekim advokatim pa ćemo da vidimo: ako budu rekli da su uzrok požara bile instalacije, mi ćemo u Skupštini stanara podneti prijavu protiv N. N. lica za izazivanje opasnosti i štete po bezbednost jer je moglo biti i žrtava. Mnogi ljudi su čuli i videli momke koji su dolazili tu, čuli njihove priče i sve ukazuje na to da su oni. Ne mogu reći da su oni to namerno uradili, ali moguće da je neko od njih bacio opušak.

Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?