Stanje obolelog od korona virusa blago poboljšano

20:03:00 09.03.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Pacijent oboleo od koronavirusa koji se od subote leči u Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine je u stabilnom stanju, rekla je na konferenciji za medije upravnica Klinike za infektivne bolesti prof. dr Vesna Turkulov i dodala da su njegovi laboratorijski, radiološki i klinički nalazi u blagom poboljšanju u odnosu na prethodni dan i da je on i dalje pod dvadesetčetvoročasovnim nadzorom svih osoba i stručnjaka koji brinu o njegovom zdravlju.

Stanje obolelog od korona virusa blago poboljšano


Upravnica Turkulov je napomenula da je pacijent i u pogledu telesne temperature, zbog čijeg porasta je i porebače iz subotičke Opšte bolnice u Klinički centar Vojvodine, stabilno. Po njenim rečima, lečenje se odvija korak po korak i na dobrom je putu, ali nikakve prognoze ne mogu još da se daju o tome kada bi mogao da napusti bolnicu. Ona je istakla da je epidemiološka služba zadužena za pregled svih koji su bili sa njim u kontaktu, te da su prema njenim saznanjima, sedmoro zdravstvenih radnika koji su prvobitno pregledali ovog pacijenta negativni na koronavirus.

U podne smo mi lekari iz Kliničkog centra Vojvodine koji učestvujemo u njegovom lečenju imali video-konferenciju sa stručnjacima Svetske zdravstvene organizacije - kancelarije u Beogradu, kazala je Turkulov. S kolegma iz beogradske Infektivne klinike, dodala je, razmenili su iskustva i čuli najnovije preporuke iz Italije i Kine i došli do zaključka da se sve slaže. Oni su veoma zadovoljni onim što su čuli i nadaju se da će nam ovo ostati jedini pacijent, poručila je Turkulov.

Kako je kazala, odmah po prijemu pacijenta, održan je sastanak Uprave Klinike na kom je utvrđena strategija i plan delovanja. Evakuisano je celo odeljenje, pacijent se nalazi u izolaciji i nema nikakvih dodira sa ostalim bolesnicima. Poručila je da Klinika ima dovoljno svega od opreme i da je spremna da zbrine koliko god treba pacijenata, prema razrađenim planovima i koracima koji oni predviđaju.


(Dnevnik)


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
12°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?