Stanovi za izbeglice u Veterniku i Futogu biće gotovi u naredne dve godine

14:12:00 28.12.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Ukupno 428 izbegličkih porodica dobiće do 2020. godine stanove u Futogu i Veterniku, koji se grade u sklopu Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

Stanovi za izbeglice u Veterniku i Futogu biće gotovi u naredne dve godine

Na sajtu Grada Novog Sada danas je objavljena lista prvih 276 porodica, koji će se useliti u stanove u zakup na određeno vreme, sa mogućnošću kupovine, čija gradnja počinje nakon tendera u januaru sledeće godine, a koji bi trebalo da budu gotovi 2019. godine.

Konkurs za 152 stana, koji će se graditi u Futogu, biće raspisan 15. januara, pa se porodicama koje su ostale ispod crte na konkursu za stanove u Veterniku preporučuje da se prijave.

Planirano je da u međuvremenu bude građeno još 70 stanova u Veterniku, u Ulici Milana Tepića, za koje se čeka novac sa donatorske konferencije.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske. Od oko 27.000 najugroženijih izbegličkih porodica, 16.780 porodica je u Srbiji, tačnije oko 45.000 ljudi. Najveći donatori gradnje stanova su Evropska unija, Sjedinjene Američke Države, Nemačka, Italija, Norveška, Švajcarska, Danska, Turska, Luksemburg, Kipar, Rumunija, Češka, Slovačka i Mađarska.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
23°
Vlažnost: 47%
Pritisak: 1004.2 mb
Vetar: 2 m/s, SSE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?