Stanovnici Limana traže da se Balaševićev muzej izgradi na primerenijoj lokaciji

17:03:00 06.03.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Stanovnici Mesne zajednice Liman u Novom Sadu poručili su gradskim vlastima da se protive izgradnji muzeja pokojnom muzičaru, pesniku i piscu Đorđu Balaševiću, jer ne žele da se izgradnjom muzeja uništi Univerzitetski park. Smatraju da bi izgradnjom muzeja bio uništen taj park.

Stanovnici Limana traže da se Balaševićev muzej izgradi na primerenijoj lokaciji

foto: maketa muzeja, arhiva, Fejsbuk, Olivera Balašević

Oni su juče održali zbor na otvorenom na kom su objasnili da smatraju da je planirani muzej posvećen Balaševiću potreban gradu, ali na drugoj, primerenijoj lokaciji.

- Tražimo da se odustane od bilo kakve izgradnje, da taj park ostane zelen, da ga koriste studenti, profesori, da mogu da se opuste, odmore, da mogu tu da sačekaju svoja predavanja, ispite, da se u parku obnovi zelenilo koje je trebalo još pre 30 godina da se reši, da se u njega stavi mobilijar – klupe i kante za smeće i da ostane kao jedina oaza našeg Limana 1 - navela je članica Saveta Nataša Matijević.

Građani su na zboru glasali i protiv planirane izgradnje javne garaže u tom naselju. Oni su iskazali podršku stanovnicima drugih mesnih zajednica, jer njihovi saveti nisu zakazali zborove građana, uprkos prikupljenim potpisima u skladu sa procedurom.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
11°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?