Stara avio-bomba pronađena na gradilištu na Novom naselju

10:09:00 05.09.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Nemačka avio-bomba, zaostala iz Drugog svetskog rata, pronađena je juče popodne na Novom naselju, na gradilištu u Ulici Boška Petrovića.

Bombu su pronašli radnici, koji su pozvali policiju, a koja je na licu mesta obezbeđivala lokaciju, dok je bombu uklanjala jedinica za protivdiverziona dejstva.

Stara avio-bomba pronađena na gradilištu na Novom naselju

Na ovoj lokaciji su i prethodnih godina pronalažene avio bombe, zaostale iz Drugog svetskog rata, pošto se Zgrade u ovom delu grada se grade na prostoru nekadašnjeg vojnog aerodroma, pa i ne čudi što su na ovoj lokaciji i ranije pronalažene avio-bombe.

Portal 021.rs piše da se pretpostavlja da su bombe zaostale iza nekog od podzemnih magacina, koji su bili ukopani za vreme Drugog svetskog rata, kada su saveznici bombardovali aerodrom, a posle rata nisu otkopavani, jer se nije znalo za njihovo postojanje.

Aerodrom na ovoj lokaciji postojao je od Prvog svetskog rata do druge polovine pedesetih godina prošlog veka, da bi zatim postao deo kasarne Jugovićevo. U proteklih dvadeset godina, država oduzima deo po deo parcele od Ministarstva odbrane i pretvara ga u građevinsko zemljište


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1001.3 mb
Vetar: 1 m/s, SSW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?