Stariji stanovi, iako skuplji, traženiji od novih

09:01:00 16.01.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Stariji stanovi u Novom Sadu su, iako skuplji, traženiji od novijih, a na to, po rečima agenata za nekretnine, utiču vlasnici starogradnje, kvalitet stambenog prostora, lokacija i to što su uknjiženi.

Stariji stanovi, iako skuplji, traženiji od novih


Tokom trećeg kvartalam prošle godine je, više prodato starijih stanova u odnosu na novije i to 461, dok je od investitora prometovano 340 nekretnina, piše „Dnevnik“.

Raspon cena je, takođe zanimljiv, u starogradnji kvadrat je dostigao 3.547 evra. Minimalna cena je 575, a prosečna cena je 1.850 evra. Do sada, bar po izveštajima Republičkog geodetskog zavoda, nije zabeleženo da je cena starijih stanova dostizala toliku cenu. Podsetimo, tokom drugog kvartala prošle godine, maksimalna dostignuta cena u Novom Sadu za stariju gradnju nije prelazila 3.143 evra.

Kvadrat novijih stanova u trećem kvartalu nije prešao 3.295, dok je minimalna cena 507, a prosečna 1.845.

Prema pisanju „Dnevnika“ , na poskupljenje starijih stanova uticalo nekoliko faktora, a trenutno vlada zatišje bar kada je reč o realizaciji kupoprodajnih ugovora.



Itvor:Dnevnik, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
20°
Vlažnost: 60%
Pritisak: 1002.0 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Pon 14° - 27° Pretežno sunčano
Uto 14° - 26° Poslepodnevni pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?