Startovao 42. Fruškogorski maraton

17:05:00 04.05.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Na Fruškoj gori, sa Popovice, danas u 9 časova startovao je 42. Fruškogorski maraton, a nekoliko hiljada učesnika danas i sutra imaće na raspolaganju 19 staza, od najzahtevnijih za najspremnije planinare, do najkraćih za najmlađe i njihove roditelje. Učesnici su iz više od 17 zemalja.


Startovao 42. Fruškogorski maraton

foto: Grad Novi Sad

Fruškogorski maraton otvorio je predsednik Skupštine Grada Novog Sada i predsednik Organizacionog odbora maratona Zdravko Jelušić, poželevši učesnicima sreću tokom maratona. On je pozvao učesnike da čuvaju Frušku goru, kako bi "posle maratona ostala onakva kakva je bila jutros".

- Nacionlani park je pripremio sve staze, a vi čuvajte Frušku goru. Nadam se da će vas vreme poslužiti u ova dva dana, a Fruška gora vas pozdravlja i dočekuje, ne samo danas, nego i svaki drugi dan u godini - kazao je tehnički direktor Nacionalnog parka „Fruška gora“ Konstantin Plužarević.


Startovao 42. Fruškogorski maraton

foto: Grad Novi Sad

Direktor Fruškogorskog maratona dr Nenad Sudarov objasnio je da se na stazama takmičarskog karaktera prijavilo oko 500 učesnika, dok je na ostalih 14 staza prisutno nekoliko hiljada ljudi.

Fruškogorski maraton traje danas i sutra, kada će najsmeliji okončati najduže staze. Najduža staza je ultra ekstremni maraton od 134,3 kilometara, a najkraća je staza radosti i zadovoljstva od 4,1 km i pripravnički mini maraton od 10,14 kilometara.

Startovao 42. Fruškogorski maraton

foto: Grad Novi Sad

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
12°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?