Stefan Milenković možda upravnik koncertne dvorane nove Muzičko-baletske škole

17:11:00 13.11.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Čuveni violinista Stefan Milenković možda će biti novi upravnik koncertne dvorane nove Muzičko-baletske škole, a uključiće se u rad Kulturnog centra i Akademije umetnosti u Novom Sadu, rekao je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Stefan Milenković možda upravnik koncertne dvorane nove Muzičko-baletske škole

foto: Grad Novi Sad

- Blizu smo toga da Stefan Milenković, najveća zvezda svetske klasične muzike, dođe da živi i radi u Novom Sadu. Ponudili smo mu najbolje uslove, a za to su najzaslužniji Fondacija i Gradska uprava za kulturu. Kada vidimo da se najuspešniji vraćaju u Srbiju, to je signal drugima da ne odlaze, da ostanu u svojoj otadžbini - rekao je Vučević.

Gradonačelnik je, prilikom obilaska Muzičko-baletske škole sa novom ministarkom kulture Majom Gojković, naveo i da je u budžetu za 2021. predviđena poslednja tranša za završetak izgradnje zgrade i to nešto više od 300 miliona za nabavku opreme.

- Naredne godine đaci će krenuti u te škole i organizovaćemo kulturne događaje, odnosno koristiti koncertnu dvoranu. Nastavljamo saradnju sa republičkom vladom i imaćemo značajnu podršku da kompletno završimo obnovu podgrađa Petrovaradinske tvrđave, koje će biti jedan od najlepših delova Novog Sada - istakao je Vučević.

On je dodao da se titula „Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture“ pomera za 2022. godinu zbog epidemije koronavirusa, ali je naglasio da se nastavlja rad na kulturnim stanicama i drugim projektima. Kako je saopšteno, Gojkovićeva je još 2008. godine, kao tadašnja gradonačelnica Novog Sada, prva uputila inicijativu Ministarstvu kulture i informisanja da podrži Novi Sad za prestižnu titulu Evropske prestonice kulture.

Kako je rečeno, nakon više od 70 godina Baletska škola će dobiti svoj dom, kao i Muzička koja je na to čekala gotovo 100 godina. Podgrađe Petrovaradinske tvrđave obnavlja se posle gotovo 300 godina, prostor Velikog Limana nakon 100 godina transformiše se u prostor modernog stvaralaštva, što je samo jedan deo brojnih infrastrukturnih projekata u okviru priprema za godinu titule.

Direktor Fondacije 2021 Nemanja Milenković najavio je i pokretanje onlajn platforme za kulturu „Visit Novi Sad“.

Promovisan je i novi spot - Novi Sad - Evropska prestonica kulture / Početak novog. Sada!


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
22°
Vlažnost: 50%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?