Stefan Vilotijević iz pritvora na Klisi prebačen u kućni pritvor sa nanogicom

11:08:00 19.08.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Stefan Vilotijević (23), zvani Mali Kićun, koji je ranjen krajem prošle godine u Beču kada je likvidiran Vladimir Roganović, prebačen je iz pritvora na Klisi u kućni pritvor i sada čeka kaznu za nezakonito držanje oružja.

On je uhapšen po dolasku iz Austrije na osnovu poternice, a u Beču je bio nakon ranjavanja pod nadzorom policije nakon što je bio pušten iz zatvora da se oporavi uz kauciju od 20.000 evra.

Stefan Vilotijević iz pritvora na Klisi prebačen u kućni pritvor sa nanogicom

"Blic" podseća da austrijska policija još nije razrešila ubistvo Roganovića koji je bio blizak crnogorskom kavačkom klanu, koji godinama ratuje sa škaljarskim klanom, a nakon što je 2014. godine u Valensiji nestalo 200 kilograma kokaina. U društvu ubijenog i ranjenog Vilotijevića je bio još jedan mladić koji je imao falsifikovana hrvatska dokumenta i koji je zadržan u pritvoru.

Vilotijević je u žižu javnosti dospeo u januaru 2017. godine kada je sa bratom od strica ometao policajce u obavljanju službene dužnosti, nakon što su ih u Ulici Đorđa Magaraševića zaustavili radi kontrole. On je privođen i zbog sumnje da ima veze sa ubistvom Marka Milićevića, sestrića Vladike Irineja Bulovića, ali je pušten iz pritvora zbog nedostatka dokaza. Milićević je bio među onima za koje se sumnjalo da su umešani u ubistvo Stefanovog starijeg brata Filipa Vilotijevića na Paliću 2015. godine.

Njegov otac Kićun Vilotijević je ubijen pre 20 godina na Limanu i to je najstarije nerešeno ubistvo u Novom Sadu.

Stefan Vilotijević nije jedini u porodici koji nosi nanogvicu, jer je kućni pritvor uz elektronski nadzor svojevremeno određen i njegovoj starijoj sestri Jeleni Vilotijević Lalušić zbog sumnje da se bavila preprodajom narkotika. Ona je nanogvicu dobila jer je u momentu hapšenja imala bebu staru četiri meseca.

Izvor: 021.rs, Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 71%
Pritisak: 1004.2 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?