Stigao prvi rečni kruzer u Novi Sad, na njemu 100 turista iz Amerike

20:03:00 22.03.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Prvi putnički brod stigao je danas u Novi Sad i tako otvorio ovogodišnju turističku sezonu kruzera u Srbiji.

Stigao prvi rečni kruzer u Novi Sad, na njemu 100 turista iz Amerike


Predstavnici Grada, Prvog parobrodskog društva, i Turističke organizacije Novog Sada dočekali su kruzer „Amaverde“ kojim je stiglo oko 100 putnika iz Amerike za koje je upriličen nastup folklornog društva, uz tamburaše i tradicionalno posluženje. Nakon kulturno-umetničkog programa gosti su išli u obilazak Novog Sada.

Stigao prvi rečni kruzer u Novi Sad, na njemu 100 turista iz Amerike


Inače, prošle godine na putničkom pristaništu u Novom Sadu pristalo je 372 broda, a iskrcalo se preko 35.000 putnika, što je za tri puta više, kako brodova, tako i putnika u odnosu na pre desetak godina.

Prema podacima Agencije za upravljanje lukama, na putničkom pristaništu u Novom Sadu tokom protekle godine najviše brodova je pristalo u junu i to 68, kada se iskrcalo i najviše putnika 6.683, potom slede maj, sa 65 brodova i 6.321 putnikom i septembar, sa 53 pristajanja i 5.556 putnika. U najvećem broju su gosti iz država sa nemačkog govog područja, zatim turisti iz Francuske i SAD-a. Oni, u Novom Sadu, obiđu uglavnom centar grada i Petrovaradinsku tvrđavu, muzeje i galerije, ali i fruškogorske manastire i Sremske Karlovce. U poslednje vreme, veliko interesovanje vlada i za obilazak vinarija, ali i čenejske salaše.



Foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 3 m/s, N
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?