Stigli računi za struju, ali bez potrošnje, iz EPS-a kažu da građani neće biti oštećeni

15:07:00 25.07.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Računi za struju konačno su stigli, ali deo Novosađana je dobio da plati samo takse. Naime, na računima nije obračunat utrošak električne energije. Iz EPS-a kažu da je to zbog implementacije novih softverskih sistema i da se građani ne brinu.

Stigli računi za struju, ali bez potrošnje, iz EPS-a kažu da građani neće biti oštećeni


Nakon što su računi za utrošenu struju za jun mesec kasnili, iz EPS-a su pre nekoliko dana rekli da je u toku „implementacija novog softvera za obračun električne energije za kupce sa područja Vojvodine“ i da je veći deo korisnika račune dobio, a da će ostatak dobiti u narednih par dana. Donekle se to i obistinilo.

Novosađanima su počeli da stižu računi, uglavnom oni u elektronskoj formi, ali na računima nije iskazan utrošak struje. Građani koji su nam se obratili su zabrinuti.

– Za maj smo, barem ja i moj komšiluk na Novom naselju, dobili račune bez iskazane jeftine struje. Ne znamo da li su je ukinuli ili je to neka greška bila. Čekali smo da proverimo ovaj junski račun, a sad na njemu nema ni skupe, ni jeftine struje. Kada nam to sve spoje u sledećem računu, cela plata će otići samo na to. Zbog leta i klime koja je radila bez prekida utrošak će biti daleko veći. Još kada nam spoje jun i jul, svi ćemo preći u višu tarifu, što znači i veća cena po kilovatu. Ovo je ravno obmani i krađi! – kaže na NoviSad.com naša sugrađanka Milena.

Ona dodaje da je čovek koji godinama očitava brojila bio početkom meseca, a pitanje je gde je nastao problem.

Iz EPS-a su saopštili da je „zbog implementacije novih softverskih sistema, na teritoriji Distributivnog područja Novi Sad, jedan broj korisnika dobio račune za jun mesec bez obračunatog utroška električne energije.

– Korisnici neće biti oštećeni, jer je sva utrošena električna energija očitana, ali nije uneta u sistem. Potrošnja će biti pravilno obračunata i podeljena na zone potrošnje za dva meseca i Snabdevač će korisnicima izdati ispravku računa – navedeno je u saopštenju.

Dodaju i da građani, ukoliko žele, mogu da plate iznos za utrošenu električnu energiju u visini prethodnog računa.

– Ceo proces zahteva dodatne bezbednosne provere, a samim tim i dodatno vreme i zato molimo građane za razumevanje. Implementacija novog softvera povećaće bezbednost i preciznost sistema za korisnike naših usluga – zaključuju u EPS-u.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
11°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 1014.1 mb
Vetar: 7 m/s, SE
Pet 8° - 18° Jak vetar
Sub 6° - 17° Jak vetar

Anketa

Kupate li se na Štrandu?