Stipendije za najbolje studente

14:11:00 19.11.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Najbolji studenti trećih i četvrtih godina, kao i master studija na nekom od 14 fakulteta Novosadskog univerziteta, i ove školske godine mogu da računaju na stipendije, a konkurs je otvoren do 30. oktobra.

Stipendije za najbolje studente


Fond za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu raspisao je konkurs za dodelu 65 stipendija. Kako je navedeno na sajtu UNS, studenti bi mesečno dobijali po 17.000 dinara.

Studenti koji konkurišu ne smeju biti stariji od 28 godina, moraju imati neprekidan status studenata UNS od upisa. Jedan od uslova je i da u tekućoj školskoj godini nisu korisnici drugih stipendija iz republičke ili pokrajinske kase ili fonda.

Neophodno je da je prosek ocena tokom studija najmanje devet iz svih položenih ispita. I za studente master akademskih studija važi pravilo da su iz svih položenih ispita master studija i na prethodnom stepenu školovanja imali prosečnu ocenu najmanje devet.

U okviru prve grupe, odnosno studentima treće i četvrte godine biće dodeljene 53 stipendije, dok će iz druge grupe (master studije) ovu prinadležnost dobiti 12 studenata.

Studenti kandidati dokumentaciju treba da dostave poštom, ili lično na adresu: Univerzitet u Novom Sadu, Fond za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika, Dr Zorana Đinđića 1, 21 000 Novi Sad.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.1 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?