Stiže elektronska karta u gradske autobuse

17:01:00 15.01.2024, Komentara: 0

Novi Sad – JGSP „Novi Sad“ sledeće nedelje počinje prodaju elektronske karte za gradski prevoz po promotivnoj ceni, a njena primena počinje 5. februara.

Stiže elektronska karta u gradske autobuse


Naime, u okviru NSmart sistema, GSP uvodi uslugu plaćanja prevoza putem e-novčanika, koja će značajno pojednostaviti naplatu prevoza i ubrzati protok putnika. E-novčanik je nepersonalizovana kartica na koju se uplaćuju sredstva za plaćanje prevoza jednostavnim čekiranjem na validatoru u autobusu.

Drugim rečima, e-novčanik je namenjen svima onima koji nemaju mesečne karte za prevoz i kartu kupuju kod vozača. Jednom kupljena ovakva elektronska karta moći će da se dopunjuje više puta.

E-novčanik mogu da koriste osobe starije od 10 godina života za plaćanje prevoza na svim linijama JGSP „Novi Sad“. Za kupovinu e-novčanika nije potrebno priložiti, niti prikazati lični dokument.

E-novčanik će se prodavati od 22. 01. 2024. godine po promotivnoj ceni od 375 dinara na prodajnim mestima JGSP „Novi Sad“, kao i u 23 kioska na autobuskim stajalištima u gradu. Nakon završetka promo perioda, e-novčanik će od 5. februara moći da se kupi za 400 dinara.

Prvih 3.000 korisnika usluge koji, počevši od ponedeljka, 15. januara, sakupe pet pojedinačnih karata za prevoz, moći će da ih besplatno zamene za e-novčanik od 22. januara do 4. februara na prodajnim mestima GSP-a, kao i na 23 kioska „Maxim Box“ na gradskim stajalištima.

Stiže elektronska karta u gradske autobuse


Nova cena

Osim ove novine, 5. februara će startovati i nova cena karte, o čemu je u više navrata bilo reči.

Cena elektronske karte koja će se plaćati putem nepersonalizovanih kartica (e-novčanika) će i dalje biti 65 dinara na gradskim linijama, odnosno 110 na prigradskim.

Ali papirna karta, koja će i dalje biti u opticaju, koja se kupuje kod vozača će poskupeti i onda će od 5. februara na gradskim linijama koštati 100 dinara, a na prigradskim 150 dinara.

Cena elektronske karte će biti kao i dosadašnja papirna, odnosno 65 dinara na gradskim linijama, odnosno 110 na prigradskim linijama.


Kako se koristi e-novčanik?

Građani koji budu želeli na ovaj način da plaćaju prevoz gradskim autobusima, treba da izrade nepersonalizovanu kartu. Ona je slična personalizovanoj, ali nema fotografiju i podatke korisnika.

Na kupljeni e-novčanik (elektronsku kartu) korisnik uplaćuje novčani iznos za plaćanja pojedinačne karte u vozilu. E-novčanik može da se kupi na prodajnim mestima GSP-a i kioscima „Maxim Box“ na gradskim stajalištima.

Putnik ima mogućnost da e-novčanik dopuni na svim prodajnim mestima JGSP „Novi Sad“, na kioscima „Maxim Box“ na gradskim stajalištima, preko NSmart portala i mobilne aplikacije NSmart. Minimalni iznos za uplatu je 200 dinara, a maksimalni iznos je 10.000 dinara. Odnosno, na prodajnim mestima maksimalni iznos dopune je 5.000 dinara, a preko NSmart portala i e-naloga mobilne aplikacije NSmart 10.000 dinara.

Građani stanje na e-novčaniku moći će da provere prilikom svakog čekiranja (ispis na validatoru), na svim prodajnim mestima, kao i putem korisničkog naloga na mobilnoj NSmart aplikaciji.

Stiže elektronska karta u gradske autobuse

Stiže elektronska karta u gradske autobuse


Prilikom ulaska u vozilo korisnik mora da prisloni e-novčanik na validator (chek in), nakon čega se na validatoru ispisuje poruka o uspešnoj/neuspešnoj validaciji. Prilikom izlaska iz vozila korisnik OBAVEZNO mora da uradi chek out kako bi sa kartice bio skinut iznos do cilja putovanja.

Sve dodatne informacije o e-novčaniku građani mogu da dobiju u NSmart centru na Bulevaru Jaše Tomića 6 (telefon 021/21 56 525), ili da pogledaju na sajtu preduzeća www.gspns.rs.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
18°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1002.4 mb
Vetar: 7 m/s, SE
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi
Pet 13° - 19° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?