Stižu novi ukrasi

19:11:00 25.11.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Veći deo novogodišnjeg ukrašavanja Novog Sada ekipe JKP „Stan“ već su obavile ukrasima iz prethodnih godina, a u narednih mesec dana biće pridodate nove dekorativne figure.

Stižu novi ukrasi

foto: ilustracija

Kako pišu Novosti, očekuje se da će za desetak dana biti isporučena dekorativna oprema koju, treba da isporuči „Somborelektro“. Sa tom firmom, dobavljačem ukrasne opreme i prošle godine, a ove je bila jedini ponuđač na tenderu, zaključen je ugovor na iznos od oko 16,3 miliona dinara, što je sa PDV-om oko 19,5 miliona, ili za pet više od prošlogodišnjeg iznosa.

Nova javna dekorativna rasveta, kako je predviđeno, biće pridodata postojećoj na Bulevaru Mihajla Pupina, Bulevaru oslobođenja i u Jevrejskoj ulici.

- Na Trgu republike biće postavljene svetlosne figure „3D“, a svetlosnim dekoracijama biće inoviran i izgled Ulice kralja Aleksandra, kao i Zmaj Jovina. Dodatni dekor dobiće i Tanurdžićeva palata, Beogradska ulica u Petrovaradinu i Petrovaradinska tvrđava, na čijem će se platou ispod sata naći efektni vizuelni svetlosni detalji. Predviđeno je da se ukrasi i nekoliko novih lokacija van centra.

Jedan od detalja koji će biti nabavljen za novogodišnje ukrašavanje Novog Sada jeste svetleće „dekorativno crevo“ sa „led“ osvetljenjem, za ispisivanje broja „9“ na krovu Gradske kuće.


Izvor: Večernje novosti


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
16°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1005.3 mb
Vetar: 6 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?