Stižu opomene za neplaćen porez na imovinu

16:09:00 08.09.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Gradska poreska uprava započela je distribuciju opomena za dospele, a neizmirene obaveze.

Stižu opomene za neplaćen porez na imovinu


Iz Gradske poreske uprave podsećaju obveznike fizička lica, preduzetnike i pravna lica da je 15. avgusta, dospela za plaćanje treća rata godišnjeg poreza na imovinu za 2022. godinu.

- S obzirom na to da je Zakonom predviđeno kvartalno plaćanje poreza na imovinu, kašnjenje ili jednokratno izmirenje poreske obaveze na kraju kalendarske godine dovodi do obračuna i naplate kamate po stopi koja na današnji dan iznosi 13,5 odsto - navode u Gradskoj poreskoj upravi i pozivaju poreske obveznike da svoje dospele obaveze izmire u zakonom propisanim rokovima.

- Eventualna sporna pitanja po opomenama u vezi sa vrstom i iznosom dospele obaveze za naplatu, poreski obveznici u roku od pet dana, od dana prijema opomene, mogu raspraviti u Gradskoj poreskoj upravi u Ulici Vojvođanskih brigada 24-26 ili slanjem podnesaka na adresu Gradske poreske uprave, Bulevar Mihajla Pupina 3, kao i putem elektronske pošte na adresu gpu@novisad.rs – ističu u Poreskoj upravi.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?