Sto mališana dobilo besplatna auto-sedišta

19:06:00 08.06.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Prvih 100 besplatnih auto-sedišta podeljena su roditeljima dece rođene između 1. januara i 1. septembra 2022. godine. Ova donacija za najmlađe Novosađane organizovana je u okviru aktivnosti Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Grada Novog Sada, a sa ciljem unapređenja bezbednosti saobraćaja dece kao putnika u automobilima.

Sto mališana dobilo besplatna auto-sedišta


Ove godine planirano je da bude podeljeno 300 auto-sedišta za decu od devet do 36 kilograma. Naredna podela biće 28. juna, kada će biti uručeno još 100 auto-sedišta deci rođenoj između 1. januara i 1. septembra 2022. godine, dok će preostaliih 100 komada biti dodeljeno krajem septembra 2023. godine, za decu rođenu između 1. juna 2022. godine i 31. januara 2023. godine.

- Grad Novi Sad je među vodećim lokalnim samoupravama koja u prethodnih pet godina nema nijedan zabeležen smrtni slučaj stradanja najmlađih Novosađana u saobraćajnim nezgodama. U okviru nacrta Nacionalne strategije bezbednosti saobraćaja Republike Srbije za period do 2030. godine, koja za glavni cilj ima da nijedno dete ne izgubi život u saobraćajnim nezgodama, naša lokalna samouprva nastaviće da teži ka tome, podržavajući ovakve projekte i akcije koje imaju za cilj prevenciju i unapređenje bezbednosti dece u saobraćaju. Samo pravilnim korišćenjem auto-sedišta roditelji mogu sačuvati život svog deteta u slučaju saobraćajne nezgode. Bezbednost svih učesnika u saobraćaju je izuzetno važna, a pogotovo kad su u pitanju deca i zato je značaj pravilnog korišćenja auto-sedišta nemerljiv – rekao je ovim povodom član Gradskog veća za saobraćaj i puteve prof. dr Aleksandar Bulajić.

Sto mališana dobilo besplatna auto-sedišta


U cilju prevencije i bezbednosti najmlađih u saobraćaju, Grad Novi Sad je obezbedio za sve zainteresovane roditelje i preglede auto-sedišta. Pregledi se obavljaju svake poslednje nedelje u mesecu od 11 do 13 časova na parkingu glavnog ulaza na Štrand. Organizuju se i predavanja o bezbednosti dece u saobraćaju za trudnice, u Domu zdravlja Novi Sad.

foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 996.1 mb
Vetar: 4 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?