Stolar Mile napravio i poklonio 252 hranilice za bebe

18:12:00 05.12.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Sigurno se sećate stolara čije je ime Mile Jurković, i koji je pre šest meseci na svom Fejsbuk profilu napisao da pravi i poklanja hranilice za bebe roditeljima koji nemaju novca da ih kupe. E pa do sada ih je poklonio 252 u 150 opština u Srbiji.

Stolar Mile napravio i poklonio 252 hranilice za bebefoto: 021.rs

Prvu je napravio za porodicu iz Beograda, a poslednju za prijepoljsku bebu. Neki roditelji su čekali dan-dva, u neke porodice hranilica je stigla nakon nedelju-dve, ali nije bilo nijednog roditelja kome nije izašao u susret. Dirnut teškom materijalnom situacijom porodica u Starčevu i Šapcu, stolar Mile je rešio da napravi i krevece njihovim mališanima.

U međuvremenu, u njegovom životu se ništa nije promenilo. Sa četvoročlanom porodicom i dalje živi kao podstanar u Beočinu, supruga mu je nezaposlena, a on u večernjim časovima svira u jednom bendu kako bi sinu i kćerki mogao da obezbedi normalno detinjstvo.

"Nema tu nikakve misterije. Moja porodica i ja najbolje znamo šta znači imati i nemati. Stolarstvom se bavim iz hobija i velikom broju mojih prijatelja sam poklonio stolice i krevece za bebe. Jedino što od njih tražim jeste da, kada beba poraste, taj nameštaj daju nekoj drugoj porodici koja ne može sebi da priušti opremu za novorođenče. A to molim i porodice kojima sada doniram hranilice", kaže Milorad.

On objašnjava i da mu je za izradu jedne bebi-hranilice potrebno dva sata. Obično ih pravi od materijala koji mu ostanu od pravljenja drugog nameštaja. Najprijatnije iznenađenje priredio mu je četrnaestogodišnji sin, koji je insistirao da njegovu hranilicu iz detinjstva poklonim jednoj porodici iz Batajnice.

"U poslednjih nekoliko meseci, jedan restoran i jedno obdanište su mi ponudili da za njih pravim stolice. Bilo je i roditelja koji su želeli da plate stolice koje sam napravio za njihovu decu. Ja sve te ponude odbijam jer ne želim da neko priča kako ja zarađujem na bebama", iskren je ovaj čovek velikog srca.

Izvor: Politika


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 4 m/s, W
Čet 6° - 13° Moguća kiša
Pet 4° - 15° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?