Stolar Mile se odrekao novca za putovanje u Njujork u korist bolesne dece

17:11:00 25.11.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Milorad Jurković iz Beočina, poznatiji kao stolar Mile, dobio je nagradu „Humanista godine“ od srpske dijaspore u Njujorku. Nagrada je dodeljena u Njujorku na gala večeri, ali Mile nije prisustvovao svečanosti iz, naravno, humanih razloga.

Stolar Mile se odrekao novca za putovanje u Njujork u korist bolesne dece


- Nagradu sam sa velikom časti prihvatio ali odlazak sam odbio! Odbio na način zahvale na tome ali novac koji bi bio potrošen na moju kartu i hotel za to vreme boravka da se pokloni nekom detetu kome je potrebno za lečenje! Ovim činom ne želim nikoga da uvredim ili da umanjim značaj podrške iz dijaspore, već samo da ga uveličam – napisao je stolar Mile na svom Fejsbuk profilu.

- Kad sam sračunao koliko košta karta do Amerike i smeštaj za deset dana rekao sam im da je taj trošak bespotreban. Svako bi voleo da vidi Njujork, ali mislim da je pametnije da se taj novac nekom detetu uplati, jer zašto bih ja svoje oči naslađivao dok druge suze, ja to ne mogu da radim, za mene to nije pobeda – objasnio je on za 021.

Umesto da govori sa bine u Njujorku, prisutnima na gala večeri Mile se zahvalio na nagradi putem video linka, što možete pogledati OVDE.

Stolar Mile već godinama izrađuje stolice za hranjenje beba porodicima koje ne mogu da ih priušte. Osim toga, on putem društvenih mreža često pokreće akcije za prikupljanje potrepština samohranim majkama, bolesnoj deci i svima koji su u teškoj situaciji.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?