Škot Majk Noks teško povređen u novogodišnjem vatrometu

16:01:00 01.01.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Jedan strani državljanin teško je povređen tokom novogodišnjeg vatrometa koji je specijalno za doček Nove godine u Novom Sadu pripremio princ Đorđe Karađorđević.

Škot Majk Noks teško povređen u novogodišnjem vatrometu

foto: Grad Novi Sad



U Kliničkom centru Vojvodine kažu da je povređeni strani državljanin M. K. zbrinut u Intenzivnoj jedinici Urgentnog centra i trenutno je stabilnog stanja. U pitanju su doboke opekotine od 15 odsto po većem delu tela nastale zbog vatrometa.

Mediji pišu da je reč o kolegi princa Đorđa Karađorđevića Majku Noksu (Mike Knox) koji je sa njim dizajnirao vatromet, što je i potvrdio direktor Fondacije 2021 Nemanja Milenković.

Do incidenta je došlo neposredno nakon ponoći prilikom ispaljivanja vatrometa koji je aktiviran na krovu tržnog centra „Bazar“. A tom prilikom je lakše povređeno još troje ljudi. Kako za 021 navodi Milenković, koji je jutros posetio povređenog muškarca, svi akteri koji su sinoć povređeni prilikom ispaljivanja vatrometa su dobro.

- Po prvim informacijama, došlo je do tehničkog kvara u toku ispaljivanja vatrometa, pri čemu su povređena lica odgovorna za njegovu realizaciju, posle čega su zbrinuti u Kliničkom centru, a u toku večeri i pušteni svi, osim gospodina Noksa. Utvrđujemo šta se tačno desilo prilikom ispaljivanja vatrometa, nakon čega ćemo o tome obavestiti javnost. Mi smo u kontaktu sa porodicom Majka Noksa i princom Đorđem Karađorđevićem i nadamo se Majkovom brzom oporavku - navodi Milenković.

Princ Đorđe Karađorđević navodi da da se njegov kolega Majk Noks oseća bolje. Rekao je i da su pre same realiazacije vatrometa nadležne stručne službe proverile instalacije i utvrdile da su ispunjene sve sigurnosne i bezbednosne mere koje prethode predstavi. Zahvaljujući profesionalnoj i brzoj reakciji vatrogasaca Noks je adekvatno zbrinut i pružena mu je hitna lekarska pomoć na vreme.

Kako piše 021, ekipe hitne pomoći intervenisale su 20 puta u novogodišnjoj noći uglavnom zbog lakših povreda na licu mesta, na dočeku u centru Novog Sada, dok su se u protekla 24 sata dogodile dve saobraćajne nezgode. Četrnaest osoba je zbrinuto na licu mesta i nisu imali značajnije povrede ili tegobe. Šest osoba prebačeno je u Urgentni centar zbog potrebe da budu hospitalizovani. Lekarske ekipe prevezle su četiri osobe na detoksikaciju u Urgentni centar, dok je dvoje maloletnika prevezeno na odeljenje dečije hirurgije Dečije bolnice.

Kada je reč o saobraćajnim nezgodama, učesnici su bili samo lakše povređeni.

Izvor: Blic.rs, 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?