Strani studenti stigli u Novi Sad

19:07:00 15.07.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Trideset studenata iz cele Evrope, koji učestvuju u Letnjem univerzitetu evropske studentske asocijacije AEGEE boraviće narednih dana u Novom Sadu, a novosadski srudenti su ih dočekali porukom "Malim koracima možemo učiniti velike stvari".

Strani studenti stigli u Novi Sad

Domaćini iz novosadskog i makedonskog ogranka AEGEE-a, koji su se ovog puta udružili kako bi organizovali jedinstvenu balkansku turu, za goste su pripremili debate o evrooptimizmu i kretanjima u Evropi, ali i turističke obilaske i druženja.

Osim glavnog grada Vojvodine oni će posetiti Sremske Karlovce, Frušku goru i Beograd, a potom će putovanje nastaviti u makedonske gradove Skoplje i Ohrid.

Cilj takvog pograma, koji se organizuje u univerzitetskim gradovima širom Evrope, jeste da mladi putuju u druge zemlje i kroz druženje se upoznaju sa drugim i drugačijim evropskim kulturama.

Osim u Srbiji i Makedoniji, Letnji univerzitet se održava u 250 drugih evropskih gradova, a ima godišnji odziv od oko 10 hiljada mladih na nivou cele Evrope. Među njima je i 15 studenata iz Novog Sada, koji će zahvaljujući organizaciji AEGEE ovog leta otputovati u Nemačku, Italiju, Španiju i Holandiju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?