Stranke podelile fotelje na lokalu

13:06:00 29.06.2016, Komentara: 0

Novi Sad -- Stranke su u Novom Sadu podelile funkcije i fotelje, nakon više od dve nedelje pregovora.

Stranke podelile fotelje na lokalu

Izvori "Blica" tvrde da se naprednjaci nisu odrekli nijedne funkcije i preduzeća koje su imali u prethodnoj vlasti, a mesta bivših koalicionih partnera, Demokratske stranke Srbije, Treće Srbije i pokreta "Dinara Drina Dunav" uglavnom je zauzela Liga socijaldemokrata Vojvodine. Jednu od tih funkcija preuzeće naprednjaci i tako će ih imati više nego u prethodnoj vlasti.

Ligaši će voditi JKP "Vodovod i kanalizaciju" i JP "Tržnica", kao i državnu "Apoteku Novi Sad" i Zavod za zaštitu radnika Novi Sad.

Socijalisti će zadržati JP "Parking servis", a njihov kadar dr Veselin Bojat ostaće direktor Doma zdravlja. SPS je dobio i funkciju gradskog većnika za privredu, koja je u prošloj vlasti pripadala Trećoj Srbiji.

Srpski pokret obnove i dalje će voditi JKP "Čistoća", a preuzeće JKP "Stan". Predsednik gradskog odbora SPO Vladimir Jelić ostaće član Gradskog veća za obrazovanje.

Naprednjaci će osim preduzeća i ustanova koje su vodili u novoj vlasti preuzeti i "Informatiku" od Treće Srbije, ali i upravljanje u Kulturnom centru Novog Sada.

Na sve to, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, izjavio je da se u Novom Sadu nije trgovalo foteljama i funkcijama i da nije bilo političke kombinatorike.

izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
22°
Vlažnost: 53%
Pritisak: 1007.4 mb
Vetar: 1 m/s, S
Ned 10° - 27° Sunčano
Pon 12° - 28° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?