Stranke predale liste kandidata za izbore odbornika

17:03:00 13.03.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Većina stranaka predala je Gradskoj izbornoj komisiji listu kandidata za izbore odbornika u Skupštini grada Novog Sada. Lokalni izbori biće održani 24. aprila u Novom Sadu.

Stranke predale liste kandidata za izbore odbornika

Prva na izbornom lisiću biće Srpska napredna stranka. Sa naprednjacima će u koaliciji biti kandidati iz Socijaldemokratske partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Srpskog pokreta obnove, Pokreta socijalista i Nove Srbije. Najverovatnije će im se pridružiti i Samostalna demokratska stranka Srbije, grupa građana "NS blok", stranka slovačke nacionalne manjine "Napred Slovaci" i još nekoliko manjih stranaka i udruženja građana.

Na drugoj poziciji biće Ligina lista, čije je puno ime "Liga socijaldemokrata Vojvodine - Nenad Čanak". Oni će na lokalnim izborima nastupiti samostalno.

Treće mesto na izbornom listiću zuzeće Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija. Pun naziv njihove liste kandidata je "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma".

Srpska radikalna stranka, "Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka", zauzeće poziciju broj 4 na izbornom listiću.

Na poziciji broj 5 naći će se Savez vojvođanskih Mađara. Pun naziv liste je "Vajdasági Magyar Szövetség - Pásztor István - Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor".

Odmah iza njih na biračkim listićima biće demokrate. Oni će na lokalnim izborima biti na poziciji 6, pod nazivom "Demokratska stranka – dr Veljko Krstonošić".

Gradska izborna komisija treba da potvrdi liste svih kandidata, a do sada je to urađeno jedino za SNS, koja je prva predala svoju listu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?