Stravično ubistvo u Novom Sadu, ubijena starica

09:02:00 11.02.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Dugogodišnja novinarka i urednica Radio-televizije Vojvodine Jaroslava Dobrenov Dugošija (77) ubijena je sinoć u svom stanu kod Jodne banje. Za ubistvo je osumnjičena Billjana J. (50) iz Rume, koja je nakon svega nekoliko sati i uhapšena, kada je priznala šta je uradila.

Stravično ubistvo u Novom Sadu, ubijena starica

Sumnja se da je Biljana staklenom flašom i panjem više puta udarila Jaroslavu u glavu i grudi, a onda joj razbijenom flasom prerezala vrat. Telo nesrećne starice pronađeno je u lokvi krvi.

Mediji imaju različite informacije o ovom događaju. Dok jedni pišu da je Biljana ubila Jaroslavu tokom pljačke njenog stana, drugi kažu da su se ove dve žene znale od ranije, jer je Biljanina ćerka bila podstanarka u Jaroslavinom stanu, te je Biljana došla po njene stvari. I jedni i drugi se pozivaju na svoje izvore iz policije.

Stravično ubistvo u Novom Sadu, ubijena starica

Za sada je sigurno da će Biljani biti odrećeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će u zakonskom roku biti dovedena nadležnom tužilaštvu.

Stravično ubistvo u Novom Sadu, ubijena staricaFoto: RTV

Jaroslava je rođena 10. septembra 1939. godine u Novom Sadu. Završila je Poljoprivredni fakultet u svom gradu. Iako je želela da se posveti naučnom radu u oblasti vinogradarstva, obrela se u novinarskoj profesiji. Prvo je radila u Radio Novom Sadu, u poljoprivrednoj redakciji, da bi na samim počecima Televizije Novi Sad bila utemeljiteljka prve poljoprivredne emisije koja i danas traje. Bila je prva urednica kultne emisije za poljoprivrednike "Brazde", koja je počela sa emitovanjem davne 1975. godine i najstarije je programsko ostvarenje Radio-televizije Vojvodine. Radeći do penzije u dokumentarnom programu tadašnje Televizije Novi Sad bila je i jedna od prvih novinarki na jugoslovenskom prostoru, koja je pratila život sela i probleme poljoprivrednika.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?