Studenti iz neformalne grupe STAV blokirali zgradu Rektorata

20:06:00 12.06.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Studenti iz neformalne grupe STAV blokirali su danas popodne zgradu Rektorata u Novom Sadu, kako bi onemogućili održavanje izbora za Studentski parlament na Filozofskom fakultetu koji su najavljeni za sutra u toj zgradi.

Studenti iz neformalne grupe STAV blokirali zgradu Rektorata

Foto: Univerzitet u Novom Sadu/Facebook



Kako prenose mediji, policija je nakon sat i po od početka blokade stigla do zgrade Rektorata, a reporterka N1 navodi da su samo legitimisali studente koji su se nalazili u zgradi. To je četvrti put da blokiraju izbore za Studentski parlament, zbog, kako kažu, nefer uslova i jer smatraju da nema izbora dok postoji samo jedan kandidat.

Jedini kandidat na ovim izborima, Savez studenata, koji je na čelu studentskog parlamenta već godinama unazad – najavio je nove izbore za sutra u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, uprkos tome što je Pravilnikom propisano da se izbori moraju održati u zgradi fakulteta.

Inače, sutrašnji izbori za Studentski parlament Filozofskog fakulteta u Novom Sadu su drugi ponovljeni krug u okviru ovih izbora. Do sada su studenti ispred grupe STAV blokirali sve održane izbore zbog nefer uslova, a na dosadašnjim izborima je bilo i više incidenata.



Izvor: nova.rs, N1


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 1013.8 mb
Vetar: 7 m/s, ESE
Pet 8° - 18° Jak vetar
Sub 6° - 17° Jak vetar

Anketa

Kupate li se na Štrandu?