Studenti Novosadskog univerziteta pratiće kombinovanu nastavu

17:09:00 26.09.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Realizacija nove akademske godine, za studente Novosadskog univerziteta, razlikovaće se po fakultetima, ali će uglavnom to biti kombinacija nastave uživo i na daljinu, uz poštovanje svih mera zaštite.

Studenti Novosadskog univerziteta pratiće kombinovanu nastavu


Na Prirodno-matematičkom fakultetu doneta je odluka da se celokupna nastava održava redovno, s tim da će studenti biti podeljeni u manje grupe. Sva predavanja će biti snimana, kako bi se mogla realizovati i onlajn, kaže za RTV prodekanka za nastavu tog fakulteta dr Tatjana Pivac i dodaje da će profesori i asistenti biti u obavezi da snimke predavanja objave na platforme predviđene za "onlajn" nastavu .

IT sektor Fakulteta tehničkih nauka letos je radio na izradi platforme koja će profesorima omogućiti održavanje nastave "onlajn", simulirajući normalne uslove rada, potvrdio je za RTV profesor dr Dragiša Vilotić. Po njegovim rečima, svaki predavač logovanjem na platformu u mogućnosti je da uživo drži nastavu.

Većina studenata Filozofskog fakulteta pratiće nastavu na daljinu putem "zoom" aplikacije. Jedino će brucoši najveći deo predavanja slušati na fakultetu, dok će manji deo biti onlajn, pojašnjava profesorka Jasmina Kodžopeljić i navodi da će deo nastave biti onlajn ali u asinhrinim vidovima, te će studenti dobijati dodatne materijale za učenje i zadatke koje treba da urade.

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje svojim studentima već nekoliko godina obezbeđuje udžbenike u elektronskom formatu, te će teorijska nastava biti realizovana onlajn, objašnjava prof. dr Borislav Obradović. S obzirom na to da poseduju odgovarajuću infrastrukturu, praktična nastava će biti održavana u prostorijama fakulteta, uz poštovanje svih mera zaštite.

Praktična nastava na Medicinskom fakultetu veoma je značajna za studente, te će biti realizovana u prostorijama fakulteta, u bolnicama i na klinikama, a studenti će biti podeljeni u manje grupe, kaže prof. dr Zoran Komazec i dodaje da će teorijska nastava biti održavana na daljinu, ali da će studenti moći da se konsultuju sa profesorima i uživo.

Početak nove akademske godine za studente osnovnih, master i doktorskih studija na fakultetima varira od 28. septembra do 19. oktobra.


Izvor: RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1002.3 mb
Vetar: 6 m/s, E
Uto 5° - 18° Mogući pljuskovi
Sre 9° - 15° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?