Studenti odlaze na usavršavanje u inostranstvo

10:06:00 03.06.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Devetoro studenata sa četiri fakulteta Novosadskog univerziteta pohađaće naredne školske godine studijske programe na fakultetima u nekoliko evropskih zemalja, u okviru projekta "Campus Europae". Uslovi su bili prosečna ocena iznad 9,00, bogat naučni rad, ali i volja i želja za usavršavanjem.

Studenti odlaze na usavršavanje u inostranstvo

Davor Stantić, student Pravnog fakulteta, otići će u Luksemburg.

-S obzirom da je Luksemburs sedište pravosudnog sistema Evropske unije, moja očekivanju su da se upoznam bliže sa pravom EU i s obzirom na integracije Srbije ka EU da to iskoristim u budućoj karijeri – rekao je Stantić.

Tijana Marijanović, studentinja PMF-a, smatra da su u inostranstvu dosta bolji uslovi za studiranje nego kod nas, posebno za moj smer, jer studiram kontrolu kvaliteta.

-Mislim da će mi odlazak dosta značiti da se usavršim, da upoznam nove ljude, možda i ostanem negde u inostranstvu – kaže Tijana.

Novosadski studenti će u zemljama u koje odlaze provesti godinu dana. Pohađanje studijskog programa u tom periodu biće im u potpunosti priznato po povratku na matični univerzitet.

Njihov studijski boravak u inostranstvu, u Španiji, Poljskoj, Luksemburgu i Finskoj, sa ukupno pet miliona dinara, sufinansirao je Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj.


Izvor: RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 80%
Pritisak: 1006.9 mb
Vetar: 1 m/s, E
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?