​Studenti organizuju protest zbog novog troška za školarinu

09:11:00 13.11.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Studenti Filozofskog fakulteta, koji produžavaju master ili osnovne studije, organizovaće protest u utorak, 17. novembra, jer je taj fakultet odlučio da za nastavak školovanja moraju da plate punu cenu školarine, od 65.000 do 96.000 dinara u zavisnosti od smera, a ne 9.000 dinara kao do sada

Odluka važi za one kojima je istekao status studenta ili kojima je ostalo više od 30 ESPB bodova do kraja studija.

​Studenti organizuju protest zbog novog troška za školarinu

Ovi student ističu da produžetak studija ne podrazumeva nikakva predavanja niti vežbe, niti je za njihovo školovanje fakultet dužan da izdvaja dodatni novac.

“Dakle, reč je o najobičnijoj pljački. Iako je samo deo studenata direktno ugrožen, ova odluka se tiče svih nas, jer se već sledeće godine možemo naći u istoj situaciji. Nakon neuspelih razgovora, molbi, žalbi, koje uprava fakulteta bezobrazno ignoriše, vreme je da im otvoreno demonstriramo naše zadovoljstvo na protest”, navodi se u pozivu na protest.

U Dekanatu Filozofskog fakulteta rekli su da je sve u skladu sa važećim aktima. Kažu da se status studenta gubi nakon dvostrukog broja godina od trajanja studija, a vraćanje na studije moguće je samo u formi samofinansiranja, odnosno plaćanja školarine. Ipak, u dekanatu nisu odgovorili zašto onda i oni, koji su fakultet upisali 2009. godine, moraju da plaćaju školarinu kada još uvek imaju status studenata.

Protest će biti održan od podne, ispred zgrade Filozofskog fakulteta.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?