Studenti pasivni, ne koriste ni besplatne aktivnosti

09:10:00 21.10.2015, Komentara: 8

Novi Sad - Organizacija Studentske i omladinske fizičke aktivnosti (SOFA) studentima nudi besplatne termine za plivanje i vežbanje u teretani u nekoliko gradova u Srbiji, ali u Novom Sadu u terminu za plivanje na bezen često dođu samo dve osobe.

Iako je cilj SOFE ukidanje prepreka o nedostatku novca, vremena i mesta za bavljenje sportom, izgleda da se novac države izdvaja uzalud.

Studenti pasivni, ne koriste ni besplatne aktivnosti

Nada Benčina, predstavnica organizaceije SOFA, kaže da je na predstavnicima studentskih organizacija da promovišu ove aktivnosti.


- Od maja postojimo u Novom Sadu i nudimo više vrsta potpuno besplatnih aktivnosti. Jedan termin na SPENS-u košta pet hiljada dinara, koji se izdvaja za malo osoba. Odlučili smo ipak da ostanemo tu još godinu dana, ali nam je potrebno više pažnje medija i studentskih predstavnika kako bi studenti saznali koje opcije imaju - rekla je Benčina.

Registracijom na sajtu SOFA, studenti dobijaju ID broj sa kojim potpuno besplatno mogu da iskoriste tri termina za plivanje na bazenu SPENS-a. Sredom i petkom su odvojeni termini od 10 do 11 časova, a nedeljom od 11 do 12. Vežbanje u teretani je omogućeno u teretani "Gymnasium" u ulici Miše Dimitrijevića 34, takođe tri puta nedeljno.

Spisak svih aktivnosti i termina pogledajte ovde.

Izvor: O radio


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

8 komentar(a)

Hihikar

, *.dynamic.sbb.rs

Svaka cast na posvecenosti! Evo, ja prvi nisam znao da imam ovakve mogucnosti. Treba uskoro da mi stigne studentska kartica i kad odradim lekarski pregled, nedeljom sam najverovatnije tu (buduci da od 10 do 11 casova sredom i petkom imam predavanja).


Milos

, *.dynamic.sbb.rs

kad bi moglo da se registruje na stranici, mozda bi i dosao neko na bazen


Raso

, *.static.isp.telekom.rs

Ovo je sjajno, ni ja nisam znao, a obozavam plivanje...Svaka cast!


apriori

, *.dynamic.sbb.rs

super!!!


Studentkinja

, *.static.isp.telekom.rs

Da vam mozda nije palo na pamet da studenti imaju obaveze na fakultetu i da zbog toga ne mogu da stignu na termine od 12-14h?? Skoro svi su termini u periodu od 12-14h umesto da budu vikendom kada nemamo obaveze!!!!


Tijana

, *.dynamic.sbb.rs

Ni ja nisam znala za ovo, drago mi je da postoji i prikljucicu se!


Student

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Pa tad 90% studenata ima obaveze,nedelja je ok,al radnim danima bi vise odgovarao nocni termin vecini pa bi bilo i vise mase.


Pera

, *.customer.telenor.rs

Prosle nedelje je bilo 60 studenata i niko nije dosao da nas pusti na termin za bazen. Jako tuzno. Pisete gluposti...


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
16°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 999.9 mb
Vetar: 1 m/s, NNE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?