Studenti pomogli stolaru Miletu

11:09:00 11.09.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Stolaru Milorad Jurković, poznatijem kao stolar Mile koji već više meseci besplatno pravi stolice za hranjenje beba za porodice koje ne mogu da ih priušte, posla nikad ne manjka, što nije slučaj za materijal. On je za svega nekoliko meseci napravio 170 besplatnih stolica. Kako javlja RTV, svakodnevno mu se javi mnogo porodica širom Srbije kojima je stolica potrebna, zbog čega su mu zalihe materijala često na izdisaju.

Studenti pomogli stolaru Miletu

foto: 24 sata, Nenad Mihajlović

Na ideju da pomognu stolaru Miletu, došli su Maja i njeni prijatelji dok su na novosadskom keju slavili položene ispite. Oni su tih dana na fejsbuku videli njegovo obaveštenje da su mu zalihe lepka pri kraju, te su delom džeparca koji su zaradili preko leta kupili 15 kilograma lepka.

- Tema posle tog jednog ispita je bila da sam ja videla objavu na fejsbuku za gospodina Mileta. I tada smo počeli da radimo u studentskim zadrugama, i rekla sam da bi bilo baš super kad bih deo plate dala u tu humanitarnu svrhu. Zatim se javio i drugar, kao, hoću i ja, koliko ćemo. Stvorila se pozitivna energija između nas. I kad se skupio broj, hajde da to uradimo. Odatle je počelo - kaže za RTV studentkinja Maja Savić.

Trenutno su stolaru potrebne klamarice i šmirgla, a sve informacije o tome šta nedostaje od materijala za izradu stolica za hranjenje beba možete naći na fejsbuk stranici "Stolar Mile, čovek dobrog srca".

Izvor: RTV

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?