Studenti protestvovali zbog nezakonitih troškova studiranja

21:10:00 18.10.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Studenti Univerziteta u Novom Sadu protestvovali su danas u Kampusu zbog nezakonitih troškova studiranja koje ima fakulteti nameću.

Protest je organizovao Studentki pokret Novog Sada, a pridružilo im se oko 200 studenata, koji su zahtevali od uprava fakulteta da ukinu troškove poput prijave ispita, overe semestra, ali i spornog troška "razgovor sa rektorom", koji postoji u cenovniku Ekonomskog fakulteta.

Studenti protestvovali zbog nezakonitih troškova studiranja

Oni su podestili da je Radna grupa UNS formirana još pre dve godine kako bi, prema preporuci bivšeg ministra prosvete Srđana Verbića, sagledala kako da se ukinu dodatni troškovi studiranja. Međutim, na Novosadskom univerzitetu ništa se nije promenilo.

Na protestu je još zahtevana i potpunu transparentnost u radu fakulteta, ažurno objavljivanje finansijskih izveštaja dostupnim javnosti, da jasno navedu prihode i rashode, sprečavanje i sankcionisanje bilo kakve vrste nepotizma, odnosno jače poštovanje uslova konkursa pri zapošljavanju mladih istraživača, asistenata i dodatnog nastavnog kadra.

Izvor: 021.rs, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1004.0 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?