Studentima FTN-a drugo mesto za projekat prevencije poplava

14:01:00 07.01.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Studenti Fakulteta tehničkih nauka (FTN) Univerziteta u Novom Sadu osvojili su drugo mesto na Međunarodnom studentskom takmičenju u Parizu „Devogame“, za projekat na temu prevencije i smanjenja posledica poplava, uz pomoć AI tehnologije i pod nazivom – „Sistem za sprečavanje poplava“.

Studentima FTN-a drugo mesto za projekat prevencije poplava


- U konkurenciji najboljih studenata iz Francuske, Nemačke, Holandije, Saudijske Arabije i Portugalije, Sara Havzi, Marko Puzović i Sebastijan Kokai predstavljali su Srbiju u finalu ovog takmičenja koje organizuje kompanija Devoteam, jedan od najznačajnijih aktera korporativnog savetovanja u oblasti inovativnih tehnologija i menadžmenta - saopštio je novosadski FTN.

Kako se navodi, oni su pod mentorstvom asistentkinje na Katedri za informaciono-komunikacione sisteme Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment Teodore Lolić predstavili svoj projekat koji će obrazovati društvo i podizati svest ljudi o rizicima od poplava. Njihov projekat, dodaje se, zasniva se na primeni tehnologije sistema DroneSeed.

Ekipe su ocenjivane na osnovu kreativnosti i inovativnosti, dodatne vrednosti projekta, korisničkog iskustva, potencijala kratkoročnog pokretanja, budžetske izvodljivosti i kvaliteta usmene i pisane prezentacije.

Prvo mesto odnela je ekipa studenata Fakulteta inženjerstva Univerziteta u Portu iz Portugala.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 2 m/s, NNW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?