Studentkinja Milica: Uskraćeno mi je pravo na obrazovanje

10:02:00 25.02.2016, Komentara: 3

Novi Sad - Milica Knežević, studentkinja Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu, koji pripada Univerzitetu u Novom Sadu, juče je na Fejsbuku podelila status u kome kaže da joj je uskraćeno pravo na obrazovanje.

Studentkinja Milica: Uskraćeno mi je pravo na obrazovanje

Milica je brucoškinja softverskog inženjerstva i imala je nesreću, pa koristi invalidska kolica. Njen status izazvao je pravi bum na internetu, a od juče je podeljen skoro 2.500 puta, i to s razlogom.

Ona je napisala da je sramota da bude ponižena time što joj je onemogućen pristup obrazovanju samo zato što koristi invalidska kolica i što dva dana, i po kiši i po vetru, dolazi na fakultet da bi ostala da sedi u holu jer su sva predavanja i vežbe na spratovima.

Studentkinja Milica: Uskraćeno mi je pravo na obrazovanje

"Sramota je da ne postoji mogućnost čak ni da uđem samostalno na fakultet. Sramota je što na fakultetu nemam pristup toaletu. Sramota je da moraju drugi da me tegle uz stepenice do spratova jer želim da prisustvujem i vannastavnim aktivnostima. Sramota je i pomisliti šta bi se desilo da se neko od njih oklizne ili zapne. Možda je sramota i to što imam desetke i iz predmeta čijim predavanjima nemam pristup. Ali, sigurna sam da to nije moja sramota" iskreno je napisala Milica.

Ona je takođe, u jednom ranijem intervjuu rekla da je ne ograničavaju kolica, već ljudi koji ne vide dalje od svog nosa.

Na Tehničkom fakuletu "Mihajlo Pupin" jutros se niko nije javljao na telefon.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

3 komentar(a)

Biljana Ćebić Madžarević

, *.cpe.sn.co.rs

Daga Milice, Imam nekoliko prijatelja koji su u kolicima završili fakultete u Beogradu. Dakle, nije tebi uskraćeno pravo na obrazovanje, nego škola koju pohadjaš nije rešila pitanje kose ravni, lifta i prilagodila prilaze i prostorije osobama u kolicima. Želim ti uspeh u borbi za prava na ravnopravnost.


ada adica

, *.dynamic.isp.telekom.rs

sramota nemam reci pozz za ovo divno i pametno dete valjda ce neko ipak pobrinuti se i ustati da zastiti ovo bice zelim ti svu srecu ovog sveta


naca novi sad

, *.dynamic.sbb.rs

Podrzavam Milicu i mislim da moramo tim ljudima ozbiljno da pomognemo ane samo deklarattivno.Neka svi pogledaju tzv.kose ravni na pristupu zgradama pa ce vam biti jasno.Ni zdrave osobe ne mogu da ih koriste a ya one u kolicuma je misaona imenica.Zato je neophodno da i na obrazovnim ustanovama omoguce normalan pristup svima.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Sumaglica
Vlažnost: 100%
Pritisak: 999.0 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?