"Subota za parkić" sutra ispred Muzeja Vojvodine

19:09:00 18.09.2015, Komentara: 0

Novi Sad - "Subota za parkić" naziv je akcije za očuvanje zelene površine kod Muzeja Vojvodine, koju sutra, 19. septembra, organizuje građanska inicijativa Sačuvajmo park kod Muzeja Vojvodine.

Za odrasle je predviđen mali bioskop na otvorenom u kojem će biti prikazan nagrađivani dokumentarni film "Goli" rediteljke Tihe Gudac.

Dokumentarni film "Goli" je priča o bolnoj tajni začetoj pre šest decenija na "otoku slomljenih duša" i o prošlosti koja se polako pretvara u istoriju. Projekcija počinje u 20.30 sati na platou ispred Muzeja savremene umetnosti Vojvodine.

"Subota za parkić" sutra ispred Muzeja Vojvodine

Program za decu počinje u 17 sati - u Parkiću će biti održana edukativno-kreativna radionica "Šta će nama drvo?" na kojoj će deca razgovarati o parkićima i gradskim livadama, probati neke zaboravljene igre, napraviti svoja mala "umetnička dela". Program je namenjen deci od 5 do 10 godina, a okupljanje je u 16.55 na platou ispred Muzeja savremene umetnosti Vojvodine.

Inicijativa želi da pokaže da zaboravljeni gradski parkovi mogu postati mesta okupljanja i svojevrsna kulturna scena.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 81%
Pritisak: 997.2 mb
Vetar: 4 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?