Subvencije za samozapošljavanje za 50 žena

18:09:00 06.09.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Pedeset žena sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje dobilo je bespovratan novac, u rasponu od 150.000 do 200.000 dinara, za pokretanje sopstvenog biznisa.

Subvencije za samozapošljavanje za 50 žena

Na Javni poziv se prijavilo 80 žena sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje. Obaveza onih koji su dobile subvencije je da najmanje 12 meseci obavljaju posao za koju su se odlučile i uplaćuju poreze i doprinose. Registrovane delatnosti su frizeri, kozmetičari, advokati, stomatolozi, administartivne i proizvodne delatnosti, trgovinske radnje kao i po jedan pedijatar, prevodilac, proizvodnja TV programa, arhitekta, hostel, ugostiteljska radnja, antikvarnica i igraonica i dr.

Direktorka novosadske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Tatjana Vidović rekla je da je u 2017. godini u Novom Sadu smanjena nezaposlenost za 17.5 odsto i da Grad Novi Sad izdvaja najviše novca za mere zapošljavanja od svih lokalnih samouprava.

Gradska uprava za privredu je 2016. godine prvi put odobrila subvencije za samozapošljavanje žena i tada je za tu namenu izdvojeno pet miliona dinara, dok je 2017. godine izdvojeno duplo više sredstava – deset miliona dinara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 3 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?