Subvencije za samozapošljavanje žena od 150.000 do 400.000 dinara

17:05:00 17.05.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Objavljen je javni poziv za subvencionisanje samozapošljavanja žena na teritoriji Grada Novog Sada, a planirani ukupan iznos od 10 miliona dinara, duplo je veći od prošlogodišnjeg.

Subvencije za samozapošljavanje žena od 150.000 do 400.000 dinara

Subvencije će se dodeljivati ženama sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje radi osnivanja nekog oblika preduzetništva, kao i za osnivanje privrednog društva ukoliko osnivač u njemu zasniva radni odnos. Subvencija se dodeljuje u jednokratnom iznosu od 150.000 do 400.000 dinara, u zavisnosti od novoregistrovane delatnosti i visine opravdanih troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu.

Nezaposlena žena koja ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost najmanje 12 meseci.

Javni poziv za dodelu te subvencije objavljen je na sajtu Grada u "Aktuelnim dokumentima", na oglasnoj tabli Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i na sajtu Gradske uprave za privredu gde su dostupne informacije o uslovima za podnošenje zahteva za dodelu subvencije kao i o potrebnoj dokumentaciji.

Javni poziv je otvoren do utroška novca predviđenog za tu namenu.

Ilustracija: perzon seo / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 994.1 mb
Vetar: 1 m/s, ESE
Uto 13° - 26° Poslepodnevni pljuskovi
Sre 8° - 9° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?