Sukobi tokom blokade Varadinskog mosta, priveden, pa pušten Miran Pogačar

16:11:00 27.11.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Veliki broj građana okupio se danas popodne na Varadinskom mostu kako bi blokirali saobraćaj u znak protesta protiv usvajanja Zakona o referendumu i eksproprijaciji, a među njima i predsednik Udruženja radnika na internetu Miran Pogačar koji je priveden.

Sukobi tokom blokade Varadinskog mosta, priveden, pa pušten Miran Pogačar


Pogačar je, kako prenosi 021, pušten iz policije nakon što su građani protestovali i tražili da se on oslobodi.

- Novi Sad treba da bude ponosan na sve vas. Danas smo pokazali da nas neće zaustaviti nikakva Vučićeva policija i njihovo hapšenje. Još jednom dignu li ruku na nekog od nas, osetiće pesnicu naroda - poručio je Pogačar prilikom izlaska iz policijske stanice i pozvao građane da mu se pridruže u daljim protesta, o čijim će detaljima biti obavešteni naknadno.

Varadinski most u Novom Sadu odblokiran je nakon nešto više od sat vremena, a tokom protesta bio je prisutan veliki broj pripadnika žandarmerije, koji su pokušavali da spreče građane da zaustave saobraćaj.

Građani su uzvikivali „Ua“, „Izdaja“, „Srbija nije na prodaju“, „Ne damo Srbiju“, „Rio Tinto, marš iz Srbije“, „Nećemo litijum“, duvali su u pištaljke i trube, nosili zastave Srbije i upućivali uvrede predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

„Ovo je naša zemlja, imamo pravo da kažemo ne. Molimo policiju da shvati da su deo našeg naroda. Pridružite nam se. Odbijte poslušnost kriminalcima. Odbijte poslušnost Vučiću“, kazala je na protestu na mostu aktivistkinja Olivera Radovanović.

Građani su potom skandirali „Spustite štitove“, nakon čega je stiglo policijsko pojačanje, a skup nadleće crni helikopter.

Blokada saobraćajnica je samo deo pobune na koju su pozvali inicijativa „Kreni promeni“ i pokret Ekološki ustanak.

Pored Novog Sada blokirane su i saobraćajnice u Beograda, Bačkoj Palanci, Šapcu, Valjevu, Gornjem Milanovcu, Preljini, Kragujevcu i Kruševcu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
16°
Vlažnost: 68%
Pritisak: 1008.4 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Ned 10° - 27° Sunčano
Pon 12° - 28° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?