Sumnjiv predmet pronađen u zgradi bivšeg policajca

08:01:00 16.01.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Zbog sumnje da je postavljena bomba u ulaz stambene zgrade u kojoj stanuje bivši policajac Dalibor Bogdanović, na koga je 2019. godine pokušan atentat, sinoć je bila blokirana ulica Ilije Birčanina na detelinari. Policija je na biciklu u ulazu zgrade pronašla mobilni telefon oblepljen izolir trakom, iz kog su virile žice, a koji je verovatno trebalo da posluži za aktiviranje eksplozivne naprave, javio je portal Nova.rs.

Sumnjiv predmet pronađen u zgradi bivšeg policajca


Iz novosadske policije još nema zvaničnih informacija povodom incidenta, sem što je potvrđeno da je pronadjen „oblepljen telefon sa žicama“ i da je u toku dalja provera.

Nakon detaljne pretrage, policija je uklonila sumnjivi predmet, odnela bicikl, a uzeti su i snimci kamera sa video nadzora, kako bi se utvrdilo kada je telefon zalepljen za bicikl i ko ga je uneo u zgradu. Eksploziv još nije pronađen.

Na Bogdanovića je već na sličan način pokušan atentat u maju 2019. godine, kada mu je na istoj adresi postavljen eksploziv pod automobil. Tada je eksplozivna naprava bila postavljena ispod sedišta njegovog džipa, i daljinski je aktivirana u momentu kada je izlazio sa parkinga. Bogdanović je u ekpoloziji teško povredjen, zbog čega mu je amputirana leva noga. Eksplozija je tada oštetila još devet automobila i nekoliko lokala u blizini, na kojima su od detonacije popucali izlozi.

Bogdanović je bivši radnik novosadske policije i nekadašnji komesar za bezbednost FK Vojvodina. On je bio ranjen 3. novembra 2014. godine sa dva metka, u centru Novog Sada, posle čega je penzionisan.

Protiv Bogdanovića i još četvorice u toku je sudski postupak zbog pokušaja otmice Gorana Cvijetića (42) iz Budisave, za koga, kako su izjavili u sudu, sumnjaju da ima veze sa ubistvom novosadjanke Teodore Kaćanski, inače devojke Nenada Stevića, takođe jednog od optuženih za pokušaj otmice, podseća Nova.rs.


Izvor: Nova.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.1 mb
Vetar: 3 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?