Sunačano i toplo, ali nestabilno sa pljuskovima

08:05:00 21.05.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Danas će biti toplo, povremeno oblačno, sa mogućim pljuskovima u posle podnevnim časovima. Maksimalna dnevna temperatura do 26 stepeni.

Sunačano i toplo, ali nestabilno sa pljuskovima


Sutra promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo, ali nestabilno mestimično sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom uglavnom posle podne. Minimalna temperatura 13, maksimalna 26 stepeni.

U utorak promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo, ali nestabilno mestimično sa mogućim pljuskovima. Jutarnja temperatura 14, dnevna 26 stepeni.

I u sredu promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo, ali nestabilno sa mogućim pljuskovima. Minimalna temperatura 14, maksimalna dnevna 25 stepeni.

Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je za RTS da su aktuelne vremenske prilike tipične za maj i da su temperature oko proseka.

Govoreći o temperaturama tokom predstojećeg leta, Todorović je najavio da će, osveženja biti prisutna, naročito u junu, a da će leto biti malo toplije, u odnosu na prethodnih 100 godina, ali svežije u odnosu na prošla dva. U junu su, kako je dodao, prosečne maksimalne temperature između 25 do 27 stepeni, u julu od 28 do 30, a u avgustu od 30 do 28 stepeni, pošto počinje da pada srednja temperatura.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?