Sutra 19. Kupusijada, autobusi 53 i 55 menjaju trasu

17:11:00 02.11.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Futoška „Kupusijada“ biće sutra održana po 19. put. Program počinje u 11 časova.

Sutra 19. Kupusijada, autobusi 53 i 55 menjaju trasu


Takmičenje u kuvanju slatkog kupusa i kiselog kupusa i izbor najteže glavice futoškog kupusa i ove godine privukao je veliki broj takmičara. U centru Futoga održaće se i 9. Susret proizvođača tradicionalnih proizvoda Srbije i predstaviće se proizvodi koji su mapirani u okviru projekta“Terra Madre Futo“ Slow Food pokreta.

Biće upriličen i čuveni Futoški vašar, a posetioci će moći da uživaju u specijalitetima od kupusa, obiđu štandove izlagača i kupe futoški kupus po povoljnim cenama. Čuvena sarma od futoškog kupusa moći će da se kupi po ceni od 80 do 100 dinara.

Detaljniji program možete pogledati naFejsbuk stranici Kupusijade.

Organizatori manifestacije su MZ Futog, Kulturni centar „Mladost“, Udruženje „Futoški kupus“, Poljoprivredna škola sa Domom učenika Futog, kao i osnovne škole „Miroslav Antić“ i „Desanka Maksimović“, a održava se pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.

Na manifestaciji se promoviše projekat „Futoški kupus - brend Srbije“, kroz predstavljanje privrednih potencijala Futoga, lokalnih običaja i turističke ponude sela, sa akcentom na pripremanju jela od futoškog kupusa.


Autobusi za Futog menjaju trasu zbog Kupusijade

Kako je najavljeno iz JGSP „Novi Sad“, sutra će od 6 do 24 časa privremeno biti zabranjen saobraćaj u delu Ulice cara Lazara u Futogu (od Pionirske do Železničke ulice).

Autobusi na linijama 53 i 55 iz Novog Sada saobraćaće na sledeći način:

- redovna trasa do futoške raskrsnice ulica Cara Lazara, Braće Bošnjak i Svetozara Markovića - ulica Svetozara Markovića – (desno) ulica Branka Radičevića – (levo) ulica Rade Kondića – uključenje na redovnu trasu ulicom Carice Milice.

U povratku autobusi će saobraćati istom, izmenjenom trasom. Na izmenjenom delu trase autobusi u oba smera koristiće privremena stajališta (Ulica Svetozara Markovića/Industrijska ulica; Ulica Branka Radičevića/Povrtarska), kao i stajalište iz pravca Novog Sada, neposredno posle raskrsnice Ulica Svetozara Markovića/Ulica braće Bošnjak/Ulica cara Lazara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 998.7 mb
Vetar: 1 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?