Sutra, a možda i u sredu, smanjen pritisak vode na teritoriji celog grada i prigradskih naselja

19:07:00 13.07.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Zbog radova „Železnice Srbije AD“ na izmeštanju visokonaponskog električnog voda, sutra će doći do prekida u isporuci sirove vode sa izvorišta Petrovaradinska ada.

Sutra, a možda i u sredu, smanjen pritisak vode na teritoriji celog grada i prigradskih naselja


Kako je saopšteno iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, izvorište Petrovaradinska ada će od 8 do 14 sati biti van sistema vodosnabdevanja što znači da će do Fabrike vode dolaziti 600 litara sirove vode manje, a to je smanjenje za 45 odsto u odnosu na pun kapacitet pogona za preradu vode.

- Usled pomenutih radova, doći će do smanjenja pritiska u gradskom distributivnom sistemu, odnosno na teritoriji celog grada i prigradskih naselja. Nakon završetka radova i priključenja struje, tog dana, pa čak i narednog ako bude potrebe, očekuje se smanjen pritisak u distributivnoj mreži. Takođe, biće potrebno neko vreme da se vodovodna mreža stabilizuje i svi korisnici dobiju uredno vodosnabdevanje. Ukoliko radovi potraju duže od predviđenog vremena, bitno je naglasiti i naznačiti da to ne zavisi od JKP-a „Vodovod i kanalizacija“ – navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, služba proizvodnje i distribucije vode JKP-a „Vodovod i kanalizacija“ obaviće sve pripremne radnje u Fabrici vode prethodnog dana i noći, kako bi u utorak bila isključivo usmerena na distribuciju vode.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Novi Sad apeluje na sve sugrađane da imaju strpljenja zbog najavljenih radova „Železnica Srbije AD“ i podsećaju da vodu iz gradskog Vodovoda racionalno troše jer voda koja dolazi do krajnjih korisnika, isključivo treba koristiti za piće, sanitarne potrebe i kuvanje i to svi treba da imamo na umu, a aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
23°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?