Sutra akcija čišćenja Dunavca

08:09:00 09.09.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Kamperi iz „Šodroš Survivor kampa“ pozivaju sve sugrađane da se pridruže sutrašnjoj akciji čišćenja Dunavca.

Sutra akcija čišćenja Dunavca

Foto: Ekološki front Novi Sad




Akcija počinje u 11 časova okupljanjem u „Šodroš Survivor kampu“, odakle će se krenuti duž obale u sakupljanje otpada. Kako navode organizatori, sugrađani koji žele da se pridruže i podrže akciju treba da ponesu rukavice.

Ova akcija je deo šire međunarodne organizacije „DonauCleanUp“ u kojoj je prethodne dve godine u čišćenju obala evropskih reka učestvovalo preko 30.000 volontera.

Podsećanja radi, na Šodrošu od 11. juna građani danonoćno kampuju kako bi sprečili devastaciju obale i seču šume, posvećeni očuvanju i zaštiti ovog prekrasnog kraja uz Dunav.

- Ovo područje Podunavlja, izuzetno je važno za Novi Sad. Identifikovano je kao prirodna obrana grada od poplava i stanište za preko 200 strogo zaštićenih i zaštićenih divljih vrsta. Osim toga, celo ovo područje Dunava sa svojom obalom, uključujući i Ribarsko ostrvo, označeno je kao ekološki koridor od međunarodnog značaja - podsećaju organizatori.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1003.7 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?