Sutra besplatna podela badnjaka

13:01:00 05.01.2024, Komentara: 0

Novi Sad – JP „Nacionalni park Fruška gora“ podeliće za predstojeće božićne praznike preko 10.000 badnjaka besplatno.

Sutra besplatna podela badnjaka

Foto: www.npfruskagora.co.rs


Badnjaci će sutra u devet časova besplatno biti podeljeni u svim opštinama koje se prostiru na teritoriji Nacionalnog parka. Tako će Novosađani svoj badnjak moći da pruzmu ispred Gradske kuće, a žitelji Sremskih Karlovaca na gradskom trgu.

U toku noći između 5. i 6. januara u ranim jutarnjim časovima, već od četiri sata, organizovana je podela badnjaka za sve one koji nameravaju da se upute u šumu.

Besplatni badnjaci će se deliti na teritoriji Nacionalnog parka Fruška gora i to: na Iriškom vencu kod Informativnog centr, na Zmajevcu, Crvenom čotu, raskrsnici u Ležimiru, kod Rohalj baze i manastiru Đipša.

Podela badanjaka biće organizovana u skladu sa tradicijom i običajima, a istovremeno će se ispoštovati očuvanje ekosistema i prirodnih vrednosti najstarijeg Nacionalnog parka u Srbiji i jedinog na teritoriji Vojvodine, ističu u JP „Nacionalni park Fruška gora“.

Apeluje se na građane da se običaj seče badnjaka prepusti stručnim licima u skladu sa planskim uzgojem šuma na području Nacionalnog parka.

Iz JP „Nacionalni park Fruška gora“ podsećaju da je suština ovog najradosnijeg hrišćanskog praznika u međusobnom darivanju, razumevanju i ljubavi kako jednih prema drugima tako i prema prirodi i njenoj zaštiti.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
15°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 1002.0 mb
Vetar: 5 m/s, W
Sub 11° - 23° Mogući pljuskovi
Ned 11° - 27° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?