Sutra besplatni pregledi Novosađana u Promenadi

12:04:00 06.04.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Osoblje Doma zdravlja „Novi Sad“ organizuje sutra, u petak, 7. aprila, akciju osnovnih kontrola i savetovanja. Akcija će biti organizovana povodom Svetskog dana zdravlja i biće održana u Tržnom centru „Promenada“.

Sutra besplatni pregledi Novosađana u Promenadi


Sutra će ekipe Službe kućnog lečenja i nege, Službe stomatološke zaštite, Preventivnog centra i Savetovališta za mlade će od 10.30 do 13.30 časova meriti šećer u krvi, krvni pritisak, telesnu težinu, izračunavaće BMI i količine CO u izdahu. Posetioci će moći da poslušaju preporuke o značaju odaziva na skrining raka pluća, kao i EKG monitoring.

Zaposleni u Službi stomatološke zaštite obučavaće zainteresovane sugrađane pravilnom pranju zuba i higijeni usne duplje.

Tim Savetovališta za mlade davaće savete o zdravoj ishrani i fizičkoj aktivnosti, kao i manevre za pružanje prve pomoći.

Udruženje „Edu kutak“ će sa decom predškolskog uzrasta crtati na temu „Zdravlje za sve“, a učenici medicinske škole MC Vision Academy radiće anketu sa posetiocima.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1003.6 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?