Sutra će se znati da li će kafići i klubovi raditi kraće

09:09:00 30.09.2015, Komentara: 2

Novi Sad - Kakva će biti gradska odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata u stambenim zonama trebalo bi da se zna sutra, 1. oktobra.

Nacrt o radnom vremenu ugostiteljskih objekata predlaže da kafici radnim danima rade do 23 sata, a petkom i subotom do ponoći, odnosno sat kraće nego sada. Izuzetak su kafići u poslovnim objektima, koji petkom i subotom mogu biti otvoreni duže, do dva sata iza ponoći. Nacrt je predvideo da, kao i do sada, muzika u kafićima može da se sluša najduže do 22 časa, dakle mora se ugasiti sat, odnosno tri sata pre zatvaranja.

Sutra će se znati da li će kafići i klubovi raditi kraćeFoto: Facebook / Ulica Laze Telečkog - Laza Telečki street

U Udruženja ugostitelja Novog Sada smatraju da Nacrt nije doneo ništa novo i da ugostitelji, kao i do sada, nisu zadovoljni kako lokalna samouprava vidi rad noćnih klubova. Oni ističu da su svi klubovi i diskoteke u Novom Sadu u stambenoj zoni, a da bi bili izmešteni potrebna je odgovarajuća infrastruktura, koju treba da obezbedi Grad, a ne ugostitelji.

"Noćne klubove i diskoteke treba ostaviti da rade kao što i sada rade, do tri časa iza ponoći, a uvesti strožu kontrolu, dati ovlašćenja Komunalnoj inspekciji i Komunalnoj policiji i policiji pri MUP-u da kontrolišu radno vreme i kažnjavaju prekršioce", rekao je Dragan Stanojević, predsednik novosadskih ugostitelja.

Građani koji žive u centru grada pre četiri godine oformili su udruženje "Miran san", da bi svoj san produžili, jer, kako tvrde, on ne traje duže od dva, tri sata.

- Mi ne tražimo da lokali ne rade, niko nije rekao da oni ne rade. Neka rade, ali neka imaju svoje radno vreme od sedam do 22 sata, neka nas ostave da na miru živimo, da imamo miran san, da možemo da živimo normalno sa svojim porodicama i da normalno učestvujemo u ovom društvu - rekli su iz udruženja "Miran san".

Izvor: 021.rs, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Miki

, *.dynamic.sbb.rs

Dosta je terora vlasnika kafića nad građanima. Prođite većim gradovima Austrije i Mađarske posle 22 časa i videćete mir, jer ljudi rade ujutru. Ne može grad robovati njihovom profitu.


Marko

, *.dynamic.sbb.rs

O ovome se laze vec godinama


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1000.6 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?