Sutra „Detelinara party“, u subotu 20. „Blokstok festival“

12:05:00 31.05.2018, Komentara: 0

Novi Sad – „Detelinara party“, povodom zatvaranja izložbe u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine na kojoj je predstavljen „Azbučnik Detelinare“, biće održan u petak, 1. juna, ispred Pošte 21.113 i organizacije „Kuda.org“ (Braće Mogin 2).

Sutra „Detelinara party“, u subotu 20. „Blokstok festival“

foto: kuda.org



„Azbučnik Detelinare“ je nastao iz kolektivnog stvaralačkog procesa u saradnji između komšija sa Detelinare, umetnice Mireija Salares iz Barselone i Centra „Kuda.org“.

Azbučnik Detelinare u PDF formatu možete preuzeti OVDE.

Žurka na Detelinari počinje u 18 časova za kada je najavljen nastupom benda koji su oformile komšije. Tokom partija će biti prikaz fotografija arhivara iz komšiluka pod nazivom „Detelinara u crnom i belom“.

U 21.30 sati će biti prikazan film „Jesen u mojoj ulici“, u režiji Miloša Pušića.


Ritam nereda za jubilej

Dvadeseti Blokstok festivala biće održan 2. juna u parku pored železničke stanice u Novom Sadu, a zvezde večeri biće sastav „Ritam nereda“, najavljuju organizatori.

Sutra „Detelinara party“, u subotu 20. „Blokstok festival“

foto: prošlogodišnji Blokstok, Marko Ristić



Na festivalu će nastupiti i „Mortal kombat“, „Amajlija“, „Crni paun i Pagonis“, „Ruke u vis“, „UV“, dečiji hor „Rochoir“, dok će čast da otvori program pripasti mladom novosadskom sastavu „5 minuta slave“.

Poseban „štimung“ festivalu daje i dugogodišnja saradnja organizatora sa „Moto unijom Vojvodine“, organizacijom koja okuplja veliki broj moto klubova iz pokrajine. Defile dvotočkaša najprometnijim gradskim bulevarima i izložba u parku svake godine predstavljaju svojevrsnu atrakciju za posetioce, ali i doprinose afirmaciji bajkerske subkulture.

Organizatori i ove godine apeluju na posetioce da ne unose piće u staklenoj ambalaži u park, kao i da se ne približavaju železničkoj pruzi.

Festival će biti otvoren u 17 časova, svirke će se održavati do kasno u noć, a ulaz je besplatan.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.8 mb
Vetar: 1 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?