Sutra dve humanitarne akcije

19:05:00 13.05.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Humanitarna trka „Dok dišem, nadam se“ biće održana sutra pre s ciljem skretanja pažnje na tegobe osoba obolelih od cistične fibroze.

Sutra dve humanitarne akcije


Maj je mesec podizanja svesti o cističnoj fibrozi na globalnom nivou. Reč je o neizlečivoj, genetički uzrokovanoj bolesti od koje u Srbiji boluje oko 300 građana, poručuju u Udruženju za pomoć i podršku osobama sa cističnom fibrozom Srbije.

Namera Udruženja je da javnost upozna s činjenicom da postoji inovativni lek Trikafta, a koji značajno pomaže svim obolelim da im život bude duži i lakši. Ovaj lek građanima Srbije obezbeđen je o trošku zdravstvenog osiguranja veoma malom broju pacijenata, a njihov cilj je da pristup leku imaju svi oboleli. Inače, prosečan životni vek osoba obolelih od cistične fibroze u Srbiji je samo 25 godina.

Trku u subotu Udruženje organizuje sa još jednim konkretnim ciljem – prikupljaće se novčana sredstva za dalje opremanje centara u kojima se oboleli od cistične fibroze u Srbiji leče. Zainteresovani učesnici trke mogu se prijaviti u subotu na startu.

Cena kotizacije je najmanje 500 dinara, a sav prikupljeni novac biće uplaćen na račun udruženja i opredeljen za navedenu svrhu.

Trka će početi u 11 časova kod Žeželjevog mosta, a zbog prijave je potrebno doći u 9.30. Cilj trke je kod Doma zdravlja, a svi detalji nalaze se OVDE.


Bazar na Limanu

Sutra dve humanitarne akcije


Humanitarni bazar za pomoć mališanima Andreju i Sari Dedović s Limana II, biće održan sutra, u subotu, 14. maja u dvorištu iza zgrade NIS-a. Akciju iniciraju komšije u nameri da pomognu deci.

Novac je potreban za specijalističke i kontrolne preglede, operativne zahvate, fizikalne terapije, psihološke, ortopedske i defektološke tretmane, te za ortopedska pomagala.

Cilj je da Andrej i Sara prohodaju.

Bazar će biti organizovan na principu kupoprodaje predmeta i sitnica, a svi koji žele da učestvuju mogu da se prijave na mejl savetmzliman3@gmail.com.

Bazar će trajati od 16 do 18 časova.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?