Sutra je Međunarodni dan bicikla, NSBI organizuje za bicikliste doručak, Kritičnu masu i bioskop na otvorenom

20:06:00 02.06.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadska Kritična masa, tradicionalna biciklistička vožnja kroz Novi Sad, u petak, 3. juna obeležiće Međunarodni dan bicikla. Kao i do sada, Novosadska biciklistička inicijativa (NSBI) na ovaj dan priprema niz dešavanja - biciklistički doručak, masovnu vožnju, kao i bici bioskop. U svim aktivnostima mogu da učestvuju svi koji vole da bicikliraju.

Sutra je Međunarodni dan bicikla, NSBI organizuje za bicikliste doručak, Kritičnu masu i bioskop na otvorenom


Kako najavljuju aktivisti NSBI, dan će početi organizacijom bici doručka od osam časova, koji će biti deljen biciklistima i biciklistkinjama koji se zateknu u krugu Futoške pijace.

Vožnja Kritične mase kroz Novi Sad počinje u 18 časova u Limanskom parku. Polazak je sa platoa Mitra Subotića Sube, potom se izlazi iz Limanskog parka na Šekspirovu ulicu, a biciklisti će se dalje kretati ulicama Narodnog fronta, Ive Andrića, Bulevarom cara Lazara, Bulevarom Evrope, Hadži ruvimovom, Braće Popović, Bulevarom kralja Petra I, Kisačkom, Temerinskom, Venizelosovom, Marka Miljanova, Beogradskim kejom, Kejom žrtava racije, Bulevarom cara Lazara, a vožnja se završava na platou Spensa.

Sutra je Međunarodni dan bicikla, NSBI organizuje za bicikliste doručak, Kritičnu masu i bioskop na otvorenom


Tu je planiran predah i bioskopska projekcija od 20 časova. Zahvaljujući Francuskom institutu u Srbiji, koji je omogućio projekciju jednog filmskog klasika, Pierrot le Fou. Film je kategorisan kao kriminalistička drama sa romantikom, a dešavanja se odvijaju davne 1965 godine.

Međunarodni dan bicikla obeležava se od 2018. godine odlukom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Cilj svih aktivnosti ovog dana je promocija biciklizma i bicikla kao prevoznog sredstva koje je najekonomičnije, najpovoljnije po životnu sredinu, komfor u kretanju kroz grad i odličan izbor za fizičku aktivnost.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1001.3 mb
Vetar: 1 m/s, SSW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?