Sutra moguć slabiji pritisak vode u Novom Sadu i prigradskim naseljima

16:10:00 12.10.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Pritisak vode u Novom Sadu i prigradskim naseljima u utorak, 13. oktobra mogao bi da bude nešto slabiji usled radova, a moguće je i da dođe do prekida u vodosnabdevanju.

Sutra moguć slabiji pritisak vode u Novom Sadu i prigradskim naseljima


Kako je saopštio JKP „Vodovod i kanalizacija“, u periodu od 8 do 10 časova ovo preduzeće će izvoditi radove na reviziji trafostanica na izvorištu „Ratno ostrvo“.

- Zbog toga postoji mogućnost da u poslepodnevnim satima dođe do oscilacije pritiska u vodovodnoj mreži na teritoriji grada i prigradskih naselja, a i prekida u vodosnabdevanju - navelo je ovo javno-komunalno preduzeće.


Havarije česte zbog starih cevi

Veći broj havarija na vodovodnoj mreži dogodio se proteklog vikenda širom Novog Sada. Kako navode u „Vodovodu“, havarije su se dogodile u ulicama Branka Radičevića, Stefana Stefanovića, Heroja Pinkija i na Bulevaru vojvode Stepe.

- Najveći razlog svih ovih havarija leži u starosti cevi od kojih su neke postavljene pre 40 i više godina - kažu u ovom komunalnom preduzeću.

Kako su saopštili, na Telepu, u Ulici Heroja Pinkija, havariju je izazvao veliki koren drveta koji je usled kiše i rastresitog zemljišta probio vodovodnu cev.

- Saniranje te havarije trajalo je duže jer su se čekali radnici JKP „Gradsko zelenilo“ koji su trebali da uklone drvo kako bi radnici „Vodovoda i kanalizacije“ mogli da pristupe sanaciji - kažu u „Vodovodu“.

U Ulici Stefana Stefanovića, objašnjavaju dalje, reč je o staroj cevi gde sekundarna mreža nije rekonstruisana od izgradnje, dok u Šafarikovoj nedavno jeste.

- Ipak, zbog te havarije bilo je potrebno zatvoriti i sve okolne ulice dok se sanacija ne završi. Slična je situacija bila i u Ulici Branka Radičevića na Salajki, gde je takođe u pitanju stara cev. Na Bulevaru vojvode Stepe havarija se desila na većem priključku što je otežalo samu sanaciju te je opet bilo potrebno više vremena da se radovi završe - navode „Vodovodu“.

U ovom preduzeću podsećaju korisnike da ekipe koje rade na održavanju vodovodne mreže izlaze na teren po svakoj prijavi, bez obzira da li je kvar prijavljen noću ili vikendom, ali da postoje kriterijumi na osnovu kojih se odlučuje koja će se havarija raditi prva u slučaju da ih ima više. Podsećaju i da se više od 40 odsto havarija događa na nelegalno izgrađenim mrežama kojih, po procenama „Vodovoda“, ima nekoliko stotina kilometara.

- Apelujemo na sugrađane da budu strpljivi i imaju razumevanja jer „Vodovod i kanalizacija“ uvek angažuje sve raspoložive resurse kako bi u najkraćem mogućem roku završilo radove i uspostavilo uredno vodosnabdevanje. Samo ovog vikenda, tačnije u vremenskom rasponu od 18 sati, desile su se četiri velike havarije koje su, uz manje ili više poteškoća, na kraju uspešno sanirane – zaključeno je u saopštenju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
10°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 1005.7 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?