Sutra nastavak protesta, blokada kružnog toka na uglu Bulevara Evrope i Bulevara patrijarha Pavla

19:12:00 10.12.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Ekološki ustanak saopštio je da će sutra biti nastavljeni protesti. U Novom Sadu će od 14 časova biti održana blokada kružnog toka na uglu Bulevara Evrope i Bulevara patrijarha Pavla, a okupljenima će se obratiti aktivista iz Temerina Ivan Jularić.

Sutra nastavak protesta, blokada kružnog toka na uglu Bulevara Evrope i Bulevara patrijarha Pavla


Blokade, kako je najavljeno, će biti organizovane na oko 40 mesta širom Srbije. Osim u Novom Sadu, sutra će biti blokirane saobraćajnice u Beogradu, Nišu, Užicu, Požarevcu, Topoli, Kragujevcu, Smederevu, Šapcu, Zemunu, Pančevu, Čačku, Šidu, Prokuplju, Novoj Varoši, Subotici, Bačkoj Palanci, Valjevu, Somboru, Vršcu, Požarevcu, Staroj Pazovi…

Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka pozvao je građane da nastave zajedničku brobu do ispunjenja osnovnog cilja – proterivanja Rio Tinta iz Srbije. On je pozvao policiju da obezbedi javni red i mir i da spreči svakog ko proba da koristi nasilje i izazove incidente. Takođe, upućen je zahtev i da se povuku sve prijave protiv onih koji su bili na protestu, a protiv onih koji su batinali ljude, da se momentalno povedu sudski postupci i da se kažnjavaju po zakonu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 998.7 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?